diumenge, 26 de juny del 2016

Sorpasso en orris


Gilberta, analista política

Els espanyols han votat amb la por de les conseqüències del Brèxit . El terratrèmol que va sacsejar la borsa mundial s’ha traslladat a la fruiteria d’Andorra, fent pujar el preu de l’aigua, malgrat la fallida de l’empresa Eden a causa de la contaminació per femta, i fent abaixar el preu de les fruites i verdures que fins fa dos dies tenien una previsió de compra molt superior. Un barco carregat d’albergínies ha hagut de girar per on venia i descarregar en alta mar, perquè la verdura s’ha fet malbé. La por  s’ escampat  per tota la geografia espanyola i el Partit Popular n’ha resultat el beneficiari  del pànic ciutadà que el desgovern puga empitjorar les previsions de creixement i la creació dels llocs de treball la precarietat dels quals critiquen.
Als indecisos, que recordem, a l’ inici de campanya representaven més d’un 20%, els ha bastat que l’ esdevenidor pareguera,  de sobte, un túnel sense eixida per a capgirar les enquestes i fer de Rajoy un nou heroi del seny i la moderació.
La desfeta de l’esquerra és esborronadora. La coalició de Pablo Iglesias i Alberto Garzón salva els mobles, encara que pensava fer-se una casa nova i tot, mentre que Pedro Sànchez, malgrat haver perdut alguns diputats, sempre pot retreure a Susana Diaz que ella tampoc ha guanyat res, ans bé, s’ha deixat algun escó pel camí i que de desembarcar a Madrid i traure comptes millor pot anar oblidant-se, perquè no paga la pena rendir-los a una perdedora.

No tot està com estava. Rajoy ha guanyat i és a ell a qui pertoca formar govern. Ja sabeu el que ve ara: retallades i pujades d’impostos.

1 comentari:

  1. t`expliques de categoria com dirien en llevant. Prosa i significats clars. Ojalà sigues sempre axina.

    ResponElimina