dimarts, 19 de gener del 2016

A la recerca dels 62


¿Heu sentit? Segons Oxfam Intermón, 62 persones concentren tanta riquesa com la meitat més pobra del planeta, tot i la reducció de la pobresa extrema. La Paqui, ara que no pot sentir-me, és de les que trauria el Stradivarius del rebost si en trobara un d’eixos 62, encara que no siga gens probable trobar-se’l pels topants. La meitat més desfavorida del planeta són al voltant de 3.600 milions de persones ¿En formem part d’eixa massa algú de nosaltres? El que segurament podríem trobar a Davos és alguna de les persones del selecte estol de 62. És molt possible que eixa patuleia sàpiga quanta desigualtat pot suportar el nostre sistema sense trencar-se.
Segons la vident búlgara que va endevinar els atemptats de les torres bessones, el comunisme tornarà a Europa a les acaballes del nostre segle. Del món, el comunisme no se n’ha anat mai, vist el que passa a la Xina, governada per un partit comunista amb qui ningú vol ficar-se. Això em recorda el dia que, bo i volent fer-me  la setciències amb la Rocio, una companya del Perú, li vaig etzibar l’elevat nombre de ruïnes que es troben al seu país. Ella, amb molta raó, em va dir que la ruïna la tenia al nostre, per haver acceptat una hipoteca a què no podia fer front i haver-se  trobat al carrer amb tres marrecs i la butxaca buida.

Hi ha gent que ho ha perdut tot mentre un selecte grup de persones esdevenien més i més riques. Convé no fer cabal d’aquestes dades i tornar a la faena. Els turistes no tenen cap culpa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada